|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
anfora
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc31262
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2008
4,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 bardak yeşil mercimek
1 büyük boy soğan
3 kaşık tereyağı
5-6 bardak et suyu
2 kaşık un
tuz
karabiber
İyice yıkanan mercimekler soğanla birlikte haşlanır. Ayrı bir kapta un yağ ile iyice kavrulur içine et suyu katılarak sulandırılır. Haşlanıp, süzgeçten geçmiş mercimekler bir suya katılır. Tuz ve karabiber ilavesi ile tatlandırılır, üzerine kırmızıbiberli yağ gezdir. Küçük kesilmiş, tavada yağ ile çevrilmış ekmek parçaları ile servis yapılır.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3481
Gönderme Tarihi: 06.May.2006
4,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yesil Mercimek 2/3 su bardagi 115 gr
Su 6 su bardagi 1200 gr
Sogan 1 orta boy 75 gr
Margarin veya tereyağı 4 yemek kasigi 40 gr
Un 2 yemek kasigi 12 gr
Pirinç ¼ çay bardagi 25 gr
Tuz 2 tatli kasigi 12 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Süt 1 su bardagi 200 gr
Ekmek (bayat) 2 ince dilim 40 gr
Kirmizi biber ½ tatli kasigi 1 gr
Mercimegi yika. 1 su bardagi su ile bir gece önceden islat. Sogani soy, yika, ince ince dogra. Yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, ara sira karistirarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararincaya degin kavur.
Pirinci yika, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karisimina kat, kaynayana kadar karistir. 35-40 dakika pisir. Süzgeçten veya blenderden geçir, tuzu ekle, tekrar atese koy. Yumurtayi ayri bir kapta, sütle iyice çirp, içine sicak çorbadan bir kaç kasik katarak ilit. Süt-yumurta karisimini tencereye azar azar eklerken, çorbayi sürekli karistir, kaynayinca ocagi kapat. Diger yandan, ekmegi 1 cm³ irilikte dogra ve tepsiye koy, firinda pembe renkte kizart. Çorbayi üzerine kizarmis ekmek ve kirmizi biber serperek servis yap.
ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın
|
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22605
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
3,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 orta boy soğan
2 çay bardağı zeytinyağı veya ay çiçek yağı
2 çorba kaşığı salça
Tuz
Kırmızı biber
Yapılışı:
Mercimeği güzelce yıkayıp yeterince suyun içerisinde bir taşım kaynatın. Kara suyunu süzün. Tencereye bir çay bardağı sıvı yağı döküp ince kıydığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçayı ilâve edin. Yeterince kaynamış su katıp mercimeği ilâve edin. Güzelce pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce tuzunu ilâve edip birkaç dakika daha kaynatın. Çorbayı kaselere döktükten sonra, üzerine bir çay bardağı sıvı yağda kavurduğunuz kırmızı biber karışımını kaşıkla dilediğiniz kadar dökün.
ML® Kara Şimşek için tıklayın
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
mis
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc27174
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2008
3,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı erişte
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Tereyağında ince kıyılmış soğan pembeleştirilir. Üzerine salça katılır. Birkaç dakika sonra kavrulmuş soğanın seviyesini 4 parmak geçeçek kadar su konur. Kaynayınca tuz, erişte ve haşlanmış mercimek konur. Erişteler şişene kadar pişirilir. Gerekirse biraz daha sıcak su eklenebilir.
|
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI |
|
irem72
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2008
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25344
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2008
3,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı margarin
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
6 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3 dilim ekmekten hazırlanmış kruton
Hazırlanışı
Margarinin yarısını kalın tabanlı bir tencerede eritip, ince doğranmış soğanı ilave edin. Orta ateşte soğanı ve kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış havucu birkaç dakika, soğan pem-beleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin. Et suyunu ilave edip, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp, atın. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin. Kalan margarini küçük bir kapta ağır ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip, karıştırın. Mercimek çorbasını kâselere boşaltıp, üzerine kır-mızıbiberli yağı gezdirin. Yanında kretonla birlikte servis yapın.
|
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI |
|
halıcı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc23291
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
3,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı yeşil mercimek
6 bardak et suyu yahut su
tuz
1 kaşık salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım su bardağı tel şehriye
1 baş soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
İnce kıyılmış soğan ile yağ kavrulur. Su ilave edilir. 10-12 saat suda beklemiş olan mercimek haşlanmış ve suyu süzülmüş olarak tencereye ilave edilir. Pişmeye yakın tel şehriye ve salça ilave edilir.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
zerzevat
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25285
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2008
3,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimeği
6 su bardağı et suyu veya su
Yarım su bardağı tel şehriye
Soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir tutam kekik
1 kaşık salça
Tuz
1- Ayıklanıp bol suda bir gece öncesinden bekletilen mercimeğin suyu süzülür. Bir tencereye konup su ilave edilerek haşlanır. Suyu süzülür.
2- Soğanlar doğranır ve tencereye soğan ile yağ konup kavrulur. Salça, tuz ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca haşlanmış mercimek katılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın tel şehriye katılır. Pişince ateşten alınıp kekik ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Yeşil mercimek çorbasına şehriye yerine erişte konulursa çok daha lezzetli olur.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20678
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2008
3,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı erişte
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
pul biber (isteğe bağlı)
Mercimekler bir gece önceden ayıklanır ve ıslatılır. Ertesi gün tencereye konur ve iyice yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra içine erişte, tuz ve elle küçük parçalara ayrılmış maydanoz ilave edilir. Bir kapda da, tereyağı ve salça eritilir. Çorbanın üzerine dökülür. Kaselere konduktan sonra, üzerine maydanoz koyup servis yapılabilir.
ML® Mercimekli Çörek (görsel)
|
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI |
|
yarım elma
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc47313
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2010
3,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kg et suyu veya su
3 avuç mercimek
1-2 baş soğan
1 avuç erişte veya şehriye
50 gr sirke (1 kahve fincanı)
2 kahve kaşığı nane
25 gr yağ (1 çorba kaşığı)
20 gr un (1 dolu kahve kaşığı)
Ayıklanıp yıkanan mercimek akşamdan suda bırakılır. Sonra 25 dakika kadar pişirilir. Diğer taraftan soğanlar yağla birlikte kavrulur. Sonra un ilâve edilir, birkaç defa karıştırılır, et suyu ve haşlanan mercimekler içine atılır. Yavaş ateşte kaynatarak, taneler ezilmek üzereyken nane ilâve edilir. Çorba içilirken tabaklara birer kaşık sirke konur.
|
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62855
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2011
3,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr yeşil mercimek (yıkanıp, kevgirde süzülmüş)
2 orta boy soğan (soyulup, ince doğranmış)
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1/2 su bardağı) un
2 dilim tost ekmeği (kabukları soyulup, 1 cm'lik parçalara doğranmış)
14 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Orta boy bir tencerede, bir çorba kaşığı yağ eritiniz. Soğanı tencereye koyup, orta ateşte 2 dakika, hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Mercimeği ekleyip, 1 dakika karıştırarak kavurunuz. Et suyunu ve tuzu katıp, 1+1/2 saat, çok ağır ateşte kaynatınız. Tencereyi ateşten indiriniz. Mercimekleri, tahta kaşığın tersiyle ezerek, tel süzgeçten suyu ile birlikte geçiriniz.
Orta boy bir tencerede 3 çorba kaşığı tereyağı eritiniz. Unu ekleyip, yumurta teliyle sürekli karıştırarak, orta ateşte 3-4 dakika un sararana kadar kavurunuz.
Mercimek püresini unlu karışıma yavaş yavaş ekleyip, ağır ateşte 2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltınız. Kalan 2 çorba kaşığı yağı, küçük bir tavada eritiniz. Kırmızı biberi ve tost ekmeği parçalarını ekleyip, ekmekleri tavada kızartınız. Kızarmış ekmekleri çorba kasesine boşaltıp, servis ediniz.
Not: Yeşil mercimekle yapılan mercimek çorbasının tarifi, kırmızı mercimekle hazırlanmaya benzer, ama, pişme süresi farklıdır.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95955
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
10 su bardağı et suyu
½ su bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan (200 g)
50 g tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
4 adet yumurta sarısı veya 2 yumurta
4 yemek kaşığı limon suyu
½ su bardağı çorba suyu
Garnitür için:
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Mercimek en az 8 saat öncesi ıslatılar.
Islatılan mercimek haşlanır.
Tencerede yağ yakmadan eritilir.
Brunoise doğranmış soğan eklenerek pembeleşmeden kavrulur.
Mercimekler ve et suyu ilavesiyle pişmeye bırakılır.
Bu arada ayrı bir kasede terbiye malzemeleri iyice karıştırılır.
Ortalama 10 dakika kaynatıldıktan sonra terbiyesi eklenir.
Kaynatılmadan ateşten alınır.
Garnitürün işlem basamakları:
Un, yumurta ve tuz, su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
Nemli bez altında 10 dakika dinlendirilir.
Uzun çubuklar halinde yuvarlanarak nohuttan daha küçük parçalar kesilir.
Tereyağında kızartıldıktan sonra yağıyla birlikte servis yapılır.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69713
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011
2,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
6 su bardağı et ya da tavuk suyu
2 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı ve sirke
1 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı silme kimyon
Tuz
Karabiber
1 su bardağı erişte
Mercimeği beş dakika haşlayıp suyunu süzün. Et suyunu tencereye alıp üzerine mercimeği ekleyin ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, bal, kimyon ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Mercimek 30 dakika pişince, erişteleri tencereye ekleyin. Beş dakika pişirip soğanlı karışımı çorbaya katın.15 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber dökün.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71842
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012
2,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 su bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Kimyon
Yeşil mercimeklerin üzerine su koyup 5 dakika haşlayıp süzün. Çıkan kara suyunu dökmelisiniz. Tencereye tereyağını koyup eritin ve rendelenmiş soğanı 5 dakika kavurun. Üzerine mercimekleri, salçayı ve ezilmiş sarımsakları koyup 3 dakika kavun. Sıcak suyu üzerine ilave edip mercimekler pişinceye kadar 20 dakika kaynatın. Bu arada kaynamaya başlayınca içine erişteleri de atmalısınız ki birlikte pişsinler. İçine baharatları da ekleyip sıcak servis yapın.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106677
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
2,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı erişte
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Servis için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı pul biber
Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı renk alana kadar, orta ateşte kavurun. Domates ve biber salçalarını katıp, karıştırın. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Unun topaklanmaması için; bir çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştırın. Erişteyi ekledikten sonra çorbayı kaynatın. Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın. Erişte ve haşlanmış yeşil mercimekler ile birlikte çorbayı, 8-10 dakika daha kaynatın.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc75217
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
2,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik buğday
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı nohut
Nohutlar bir gece önceden ılık suyla ıslatılır. Yeşil mercimek, buğday(dövme olarak da bilinir) ve nohutlar iyice yıkanarak tencereye alınır ve üzerine suyu konulur. Malzemelerimiz pişmeye bırakılır. Çorba pişerken mercimeğin renginden dolayı biraz koyu bir renk alacaktır. Nohutlar yumuşayıp mercimek ve dövme pişinceye kadar kaynatılır. Soğanlar küçük küçük doğranır ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Biber ve domates salçası eklenir ve birkaç dakika daha pişirilir. Çorbanın malzemeleri pişince soğanlı salçalı harç içine dökülür ve 25-30 dakika da bu şekilde pişirilir.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
avşar kızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc141386
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2019
1,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 küçük su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 adet et suyu bulyonu
3 yemek kaşığı margarin
8 su bardağı su
Üzeri için bol nane ve kırmızı biber
Tuz
Soğanı rendeleyin ve 3 kaşık margarin ile kavurun. İyice yıkadığınız mercimekleri, 8 bardak suyu ve et bulyonu ile iyice yumuşayıp dağılana kadar haşlayın. Eğer mercimekler dağılmadan suyu azalırsa üzerine su ekleyin. Tadına göre tuz ilave edin ve üzerine margarin ile hafifçe kavurduğunuz nane ve kırmızı biberi dökün.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125861
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
958 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fikret Aktoros
2 Çorba kaşığı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaışığı tuz
1/2 Çay kaşığı kırmızıbiber
2 Domates veya 1 tatlı kaşığı salça
5-6 Dal maydanoz
Tancereye 6-7 su bardağı su koyup kaynatınız. Mercimeği ilave edip 20 dakika pişiriniz.
Pirinç, salça yağ ve tuz katıp yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Servis kasesine boşaltıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiniz.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
son fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2019
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144714
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2019
492 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
Yeşil mercimekleri 4 bardak suyla haşlayın. Mercimekler yumuşayınca, dağılmadan ocaktan alın ve süzün (suyunu dökmeyin). Mercimekleri daha sonra tekrar pişireceğiniz için çok fazla haşlamamaya dikkat edin.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Tencereye sıvı yağ alın ve soğanları kavurmaya başlayın.
Salçasını ilave ederek kavurmaya devam edin.
Havuçları ince ince doğrayın ve tencerenin içine alıp güzelce karıştırın.
Arpa şehriyeyi de ekleyerek kavurmaya devam edin.
Son olarak kuru naneyi katın ve kavurma işlemini bitirin.
Ayrı bir kaba süzdüğünüz mercimek suyuna 5 bardak kadar su ilave ederek, tencereye aktarın.
Çorba kaynadıktan sonra mercimekleri ilave edin.
Havuçlar tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Son olarak tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek sıcak servis edebilirsiniz.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179827
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı erişte
5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru nane
Dilerseniz 1 çay kaşığı pul biber
Bir tencerenin içine yeşil mercimekleri dökün ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
Haşlanan yeşil mercimeklerin suyunu süzün.
Kavrulan soğan ve sarımsakların içine domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
Üzerine erişteyi de ekleyip yaklaşık 2 dakika daha kavurun.
Ardından haşlanmış olan yeşil mercimekleri de üzerine ekleyin.
Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyin.
Son aşamada ise sıcak suyu da ilave edip karıştırın ve yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın.
|
Yeşil Mercimek Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177395
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Et suyu ve su
Tuz, pul biber, nane, karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Öncelikle yeşil mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Çorba tenceresine sıvı yağ ekleyip, ince ince doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyunu ve suyu ilave edip, kaynatın. Mercimekleri, ardından da erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve baharatları ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
|
|