| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yeşil Limonlu Pasta | 
 
  | 
garagız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2012 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77925 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2012 
1,812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 portakalın kabuğunun rendesi
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
1 çay bardağı irmik
 
2 su bardağı un
 
Sosu için:
 
150 gram çiğ krema
 
150 gram bitter çikolata
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet yeşil limon
 
 
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika kadar çırpın. Üzerine yeşil limon suyunu ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. İrmikle portakal kabuğu rendesini karıştırın, üzerine unu da ekleyin ve hazırladığınız karışımın içine ilave edin. Son olarak vanilya ile kabartma tozunu da ekleyip yağlanmış ve unlanmış fırın kabına boşaltın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip çıkartın. Soğumaya bırakın. Bu arada kremayı bir kabın içine döküp ocakta ısıtın. İçine tereyağı ve çikolatayı da ekleyin ve ocaktan alın. Karıştırıp soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız kekin üzerini çikolatılı karışımla kaplayın. Dilimlere ayrılmış ve az fırınlanmış limon dilimleriyle servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yeşil Limonlu Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |