| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yeşil Limonlu Enginar | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146925 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020 
1,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
3 adet temizlenmiş enginar 
 
1 büyük boy kuru soğan 
 
1 çay kaşığı şeker 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
Çeyrek kapya biber 
 
1 lime (yeşil limon) kabuğunun rendesi (sadece yeşil kısmını rendeleyin)
 
Zeytinyağı 
 
 
Enginarları uzun uzun doğrayın ve tencereye alın.
 
İnce kıyılmış soğanı ve kapya biberi ekleyerek az zeytinyağında 10 dakika kadar kavurun.
 
Tuzunu ve şekerini ekleyip buharlı fırında 100 derecede 15 dakika pişirin.
 
Buharlı fırın kullanmıyorsanız tuzu, şekeri ve 3 yemek kaşığı su ekleyip tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin.
 
Tencereden aldığınız enginarların üzerine yeşil limon kabuğu rendesini serpin ve karıştırıp soğuduktan sonra servis edin.
 
 
Not: Dilerseniz servis sırasında az zetinyağı ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yeşil Limonlu Enginar Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |