https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 yemek kaşığı soğuk su
 
1 çay bardağı yoğurt
 
İçi için:
 
3 adet yeşil kabak
 
1 su bardağı kaşar peyniri
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
150 gr tulum peyniri
 
Dereotu
 
Taze nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 yumurta
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
 
 
Hamur için gerekli un, tuz, tereyağı, yoğurt karıştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın. Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin. Kalıpla tekrar buzdolabında soğutun. Sosu için tencerede yağı eritin. Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Kısık ateşte kadar pişirin. Beşamel sos elde edeceksiniz. 2 adet kabağı beşamel sosun içine rendeleyin. Tulum peynirini ekleyip karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin. Bu karışımı kalıba dökün. Kalan kabağı ince dilimleyin ve üzerine dizin. Üzeri için süt ve yumurtayı bir kasede çırpın ve karışım üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında üstü kızarıncaya dakika kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |