| 
 | 
| Yeşil Domates Turşusu (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162550 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2022
 344 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yeşil domates 1 Kg.
 Sarımsak 6 Diş
 Taze tatlı üzüm 1 salkım
 Tuz 1 yemek kaşığı
 
 Domatesler yıkanıp birkaç parçaya bölünüp kavanoza yerleştirilir. Sarımsak dövülür. Domateslerin üzerine serpilir. Üzüm salkım halinde elde sıkılıp suyu ve ezilmiş taneleriyle birlikte kavanoza konur. Üstüne tuz alabildiğine kadar su doldurulur. Ağzı sıkıca kapanıp bir hafta bekletilir.
 
 Not: Her türlü turşu kurulurken kavanozun ağzına naylon gerilip, kapak sıkıca kapatılırsa kavanoz hava almaz. Yeşil domates turşusu yeşilbiberle birlikte de kurulabilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |