| 
 
 
 | 
Yerelmalı ve Hindili Tart | 
  | 
bağdagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132075 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2018 
760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram yer elması
 
250 gram füme et
 
250 gram dondurulmuş milföy hamuru
 
200 gram hindi eti
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
25 gr yağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı un
 
 
Kabuğunu soyduğunuz yerelmasıyla soğanları kuşbaşı kesin.
 
Sebzeleri haşladıktan sonra süzün. Yarım çorba kaşığı yağ, bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Tatlandırdığınız sebzeler, kuşbaşı kesilmiş füme et ve kuşbaşı kesilmiş hindi etini karıştırın.
 
Milföy hamurunu büyük ve küçük 2 parça olacak şekilde açın.
 
Masaya getirebileceğiniz ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp unlayın.
 
Fırın kabına merdaneyle açtığınız büyük hamuru yerleştirip sebzeli karışımı içine aktarın.
 
Hamurun kenarlarına çırpılmış yumurtayı fırçayla sürüp üzerine küçük hamuru yerleştirin.
 
Kenarlarını sıkıca kapatıp üzerine kalan çırpılmış yumurtayı sürün.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
 
Fırından çıkarttıktan sonra hemen servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |