200 gram yer elması
 
1 su bardağı un
 
4 yumurta
 
50 gram tereyağı
 
1 adet soğan
 
Çeyrek su bardağı eski kaşar
 
1 su bardağı bezelye
 
Çeyrek su bardağı soğuk su
 
Çeyrek su bardağı krema
 
2 tatlı kaşığı taze kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Diğer tariflerdeki gibi fırını önceden 220 dereceye ayarlayın.
 
Daha sonra bir kabın içinde un ve tereyağını kırıntı halinde olacak şekilde bir hamur elde edin.
 
İçerisine 1 yumurta ve soğuk suyu ilave edin.
 
Daha sonra kelepçeli kek kalıbına yerleştirin, 20 dakika buzluğa atın ve çıkarıp 15 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardıktan sonra ısısını 170 dereceye düşürün. Yer elmalarını soyun ve 10 dakika haşlayın.
 
Başka bir tavada soğanları soteleyin.
 
Hamurun içine yer elması, eski kaşarı ve soğanı kat kat dizin.
 
Üzerine kalan yumurtayı, krema, tuz, karabiber ve kekiği çırpıp ekleyin.
 
Son olarak bezelyeleri de ekleyip 1 saat kadar pişirin.
 
 
 
  
 |