2 adet yumurta
 
125 gr tereyağı veya margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı irmik
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
Aldığı kadar un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 küçük kase tuzsuz yer fıstığı (kabukları soyulmuş)
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı su
 
3 su bardağı toz şeker
 
2-3 damla limon suyu
 
 
Çukur bir kapta tüm hamuru için olan malzemeleri (yer fıstığı hariç) yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yağlanmış fırın kabına hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayın, biraz bastırın, tepsiye dizin. Üzerlerine yer fıstığını hafif bastırarak koyun. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirin. Şerbet malzemelerini kaynatın, limon suyu ekleyip 2 dk sonra ocağı kapatın. Tatlılar sıcak, şerbet soğuk olarak buluşturun.
 
 
 
  
 |