|
|
Yenidünyalı Çilekli Krep |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108289
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2015
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı yenıdunya meyva suyu
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı un
1/2 portakalın kabuğunun rendesi
Kreması İçin:
1,5 su bardağı süt kreması
5 yemek kaşığı pudra şekeri
200 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı damla çikolata
10 tane Dilimlenmiş çilek
Kızartma yağı
Önce yenı dunyayı roboto kıyıp suyu cıkaralım. Krep hamurunun malzemelerini derin bir kapta mikser ile iyice çırpın. Çok yağ döktüğünüz teflon tavayı iyice kızdırın ve krebi ortaya döküp tavayı döndürerek krep hamurunu tavanın tabanı boyutunda yaydırın. Arkalı önlü pişirin. Tüm krep hamurlarını bu şekilde döküp pişirin.Normalde tuzlu yapılan kreplere göre döndürmesi biraz daha zor bir hamur oldu. Bu nedenle tavayı sureklı yağla yağlayalım.
Krep hamurlarını oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
Pudra şekeri, krema ve labne peynirini bir derin kapta iyice krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sonra üstüne damla çikolatayı ekleyip bu kremayı da dolaba kaldırın. Dolapta bir kaç saat beklettiğiniz krep ve kremayı çıkarın.
Krep hamurlarının herbirinin kremayı layın ve üstüne dilimlenmiş çilekleri dizip rulo halinde sarın. Tekrar dolapta dinlendirip servis yapın. Servis sırasında dilerseniz pudra şekeri, dilerseniz toz fıstık ya da çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz.
|
|
Yenidünyalı Çilekli Krep Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|