| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yeni Yıl Pilavı | 
 
  | 
Soner Yenier 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94801 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2013 
2,961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı su
 
2 domates
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 soğan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
İsterseniz kızarmış ciğer
 
 
 
Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine pirinçleri ekleyip rendelenmiş soğanla 5 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri, nohutları ve sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin. İstenirse içine başka sebzeleri de ekleyip hazırlayabilirsiniz. Küp doğranmış kırmızıbiberle ya da kızarmış ciğerle de harika oluyor. Pilavı beş dakika daha tencerede dinlendirip, kek kalıbına alıp, servis tabağına ters çevirip farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yeni Yıl Pilavı Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |