| 
 
 
 | 
Yeni Gelin Tatlısı (baklava yufkası) | 
  | 
sarı domat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143825 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2019 
3,238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12-14 adet baklavalık yufka
 
250 gram çekilmiş ceviz
 
250 gram çekilmiş fındık
 
Muhallebisi için:
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 tane iri yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
 
İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. (Şerbet kaynayınca 5 dakika sonra kapatmanız yeterlidir).
 
Bu arada en az 40 santimetre uzunluğunda dikdörtgen cam tepsiyi sıvı yağla hafifçe yağlayın.
 
Baklavalık yufkayı tezgaha alıp üzerine fındık ve ceviz karışımını her yanına serpin. İki eliniz ile aşağıdan ve yukarıdan büzerek tepsiye dizin. Tüm baklavalık yufkalara aynı işlemi uygulayıp tamamını dizin.
 
Diğer yandan bir çırpma kabında toz şeker ve yumurtaları çırpıp üzerine sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp yufkaların üzerine bu sosu dökün.
 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri ve altı kızarana dek pişirin. Daha önce hazırladığınız soğuk şerbeti sıcak tatlınızın üzerine dökün. Ilınınca servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |