|
|
Yeni Gelin Çorbası (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc73027
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
3,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe altyazılıdır.
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağından selamlar, sevgiler
bu bölümde lezzetli bir çorba tarifi paylaşacağız
"Yeni Gelin Çorbası"
ama her zaman olduğu gibi önce malzemeleri öğrenelim
1 büyük çay bardağı kırmızı mercimek
1 büyük çay bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
8 su bardağı et suyu ya da su
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
ve 1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için; 1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
malzemeleri öğrendik, siz de fark etmişsinizdir...
içinde en geç pişen kırmızı mercimek
eğer düdüklü tencere kullanmak istemiyorsanız...
mercimeği yıkadıktan sonra, şöyle 1 saat soğuk suyun içinde...
bekleterek yumuşamasını sağlayabiliriz
zaten çok fazla da bekletemeye gerek kalmayacak
sonra pişireceğiz
1 saat sonra
görüldüğü gibi mercimekler açılmaya başladı
şimdi orta ateşe yerleştiriyoruz, şeklini kaybedene kadar pişiriyoruz
evet mercimekler açılmaya başladı
şimdi yıkadığımız bulguru da ilave ediyoruz
10 dakika kadar birlikte pişiriyoruz
mercimek, bulgur karışımımızı arka tarafa aktaralım
öne tereyağını eritmek üzere başka tencere alalım
üzerine salçamızı ilave edelim
3-4 dakika kavuralım
salça kavrulurken biz de yoğurtlu karışımımızı hazırlayalım
1 kase yoğurt vardı...
2 çorba kaşığı un...
biraz tuz...
ve et suyumuzun birazından alalım
ve pürüz kalmayana kadar karıştıralım
çok güzel bir karışım elde ettik
şimdi hemen ateşin yanına gidelim
güzel kavruldu
şimdi mercimek ve bulgurlu karışımımızı ilave ediyoruz
bir kaç kaşık yoğurda katıyoruz
yoğurdun kesilmemesi için
şöyle karıştırıyoruz
bunu da çorbaya ilave ediyoruz
aslında yapımı oldukça kolay bir tarif
kalan et suyumuzu da bırakıyoruz
bir taratan karıştıralım
kaynamaya başlayınca ateşi kısacağız
5 dakika daha kaynatacağız, sonra ateşten alacağız
çorba kaynadı kıstık
bir taraftan da arkada yağı eritiyoruz
üzerine pul biber ve kuru nane ekliyoruz
rengi çıkana kadar kısa süre ateşte tutuyoruz
artık servis zamanı
çorbamız çok lezzetli görünüyor
üzerine de hazırladığımız yağlı karışımı gezdiriyoruz
ve afiyetle yiyiyoruz
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
yapımı kolay, lezzetli bir çorba tarifi paylaştık
"Yeni Gelin Çorbası"
en kısa sürede deneyeceğinizi...
ve Mütevazı Lezzetler'i hatırlayacağınızı biliyorum
görüşmek üzere, hoşçakalın...
|
|
Yeni Gelin Çorbası (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
|
|