| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yengen Çörek | 
 
  | 
yurdi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87254 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2013 
1,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yaş ekmek hamuru (fırından)
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
İçi için:
 
2 adet orta boy soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Hamura zeytinyağı katılır ve yoğrulur. Kısa süre dinlenmeye bırakılır. Bu arada soğan yarım daire şeklinde doğranır, tereyağında yumuşayana kadar kavrulur, salça, karabiber ve tuz katılır. Dinlenen hamur merdaneyle küçük bir tepsi kadar ve kare şekilde açılır. Yüzeyine soğanlı iç yayılır ve rulo yapılır. Üzerine yumurta sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yengen Çörek Tarifleri Kete Tarifleri
 | 
 
 
 
 |