| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yenge Köftesi | 
 
  | 
kırmızı halı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 14.12.2014 
Mesajlar: 16 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103630 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2014 
1,775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gr kuzu kıyma
 
300 gr tavuk kıyma
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 adet ufak kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
Tereyağı
 
 
Ekmek içi ıslatılır, yumuşayınca sıkılarak alınır. Üzerine rende soğan, ezilmiş sarımsak ve diğer malzemeler eklenir ve bütünleşene kadar yoğrulur. Sonra yarım yumurta kadar parçalara alınır yuvarlanır ve yassılaştırılır. Yanmaz tavaya tereyağı konur. Eriyince köfteler dizilir. İki yüzü kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yenge Köftesi Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |