|
|
Yenge Hanım Çorbası |
|
zührem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc103997
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014
1,480 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
Yarım demet ıspanak
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Un ve tereyağı bir kaç dakika kavrulur. Kıyılmış ıspanak ilave edilir. Biraz daha çevrilir. Sonra süt eklenir. Bir taşım kaynatılır. Robottan geçirilerek püre haline getirilir. Tavuk suyu, karabiber, tuz ve haşlanmış nohut konur. Çorba orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak bir tık daha pişirilir. Sıcak olarak sofraya getirilir.
|
|
Yenge Hanım Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|