|
|
Yemişli Kesme Tatlı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29138
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 paket pötibör bisküvi
- kreması İçin:
- 1 l süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 5 adet damla sakızı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- ½ kutu Sana Crème Bonjour peynirli sandviç sürme
Hazırlanışı
1. Derin bir tencerenin içine unu, kakaoyu, sütü, şekeri ve ufaladığınız damla sakızlarını koyup iyice çırptıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
2. Kremayı ateşten indirmeden önce içine rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.
3. Ilıttığınız kremanın içine ½ kutu Sana Crème Bonjour peynirli sandviç sürmeyi koyup bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
4. Servis tabağının içine önceden ufaladığınız bisküvilerin ve iri çekilmiş ceviz ve hindistancevizinin yarısını koyup bir kat halinde tabağın içine yayın.
5. Kremayı bisküvi ceviz katını bozmadan üzerine koyup kaşığın sırtı ile üzerini düzeltin.
6. En son olarak üzerini kalan bisküviler?ceviz ve hindistancevizi ile kaplayın.
7. Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin.
|
|
Yemişli Kesme Tatlı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|