| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yemeklerin Şahı | 
 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2005 
3,130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. kabak veya acur
 
Yarım kilo kıyma
 
100 gr. kırık leblebi
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
1 baş soğan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
tuz
 
biber
 
yoğurt
 
 
Kabaklar veya acurlar işaret parmağı boyunda kesilir. İçleri oyulur. Tuzlu suya yatırılır. Kırık leblebiler 3-4 saat suda ıslatılır. Kabaklardan bir miktar alınır. Nohut büyüklüğünde doğranır. Maydanozlar yıkanıp, çok ince kıyılır. Kir kab yağ içinde ince kıyılmış soğan öldürülür. İçine kıyma, maydanoz, doğranmış kabaklar, karabiber, tuz, ıslatılmış leblebi katılır, beraberce kavrulur. Ayrı bir yerde kabaklar kızartılır. Kızaran kabakların içine hazırladığımız kıymalı iç doldurulur. Kabaklar bir tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde dizilir. Tencereye kabakların yarısına gelecek şekilde sıcak su doldurulur. Hafif ateşte 20 dakika pişirilir. Ayrı bir yerde sarımsak yoğurtla karıştırılıp, sosu hazırlanır. Bu sos pişen kabakların üzerine dökülerek servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yemeklerin Şahı Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |