Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

YEMEKLERİN RENK VE MANZARALARI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YEMEKLERİN RENK VE MANZARALARI

özlemistanbul
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Cankurtaran-İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc56883
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2010
2,090 defa indirildi / yazdırıldı




Yemek renklerinin iştah üzerindeki güzel ve hoş tesirlerini kimse inkâr edemez. Yemeklerde birbirinden ayrılmaz, üç esas aranmaktadır. Bunlar da, renk, manzara ve lezzettir.
Nar gibi kızartılmış bir etin rengi ve manzarasiyle beraber, kalitesi de yüksek olmalıdır. Yoksa, renk ve manzaranın ne kıymeti kalır? Ve iyi kalite bir yemeğe de iyi bir renk ve manzara temin edilmezse, o da iştiha açmaz ve takdir kazanmaz.
Bu sebepten, büyük ziyafetlerde ve titiz aile sofralarında elektrik aydınlıklarının masa üzerine getirilecek muhtelif yemeklerin renklerini değiştirdikleri görülmektedir.
Meselâ, kırmızı ampuller altında, mükemmel bir hindi, mavi ampuller altında, balıklar siyahımtırak renkler alırlar.
Demek oluyor ki, muhtelif renklerin, sofra manzarasını bozdukları sabit olduğundan, iştihayı muhafaza için, tabiî renkten ayrılmamalıdır.
Varılan sonuça göre, sofraya sunulacak yemeklerin renkleri güzel olmalıdır.
Ayni zamanda, yemekleri, tabaklara intizamlı ve tertipli bölmelidir ki, manzaraları da hoş olsun.
Zira, altı üstüne gelmiş, dolmaların içleri patlamış, böreklerin peynirleri dağılmış ve nihayet karma karışık bir yemek iştihayı tamamiyle kapar.






YEMEKLERİN RENK VE MANZARALARI Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(1 adet YEMEKLERİN RENK VE MANZARALARI 35,515 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort