Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > YAZ TATLISI (1 adet - 47,666 defa bakıldı)

YAZ TATLISI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YAZ TATLISI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70657
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2011
2,117 defa indirildi / yazdırıldı




2 tatlı kaşığı tereyağı
750 gr taze meyve (yıkanmış ve temizlenmiş)
60-120 gr (1/4 - 1/2 su bardağı) şeker (kullandığınız meyvenin tatlılığına göre)
Hamuru:
240 gr (2 su bardağı) kendi kendine kabaran un
1/2 kahve kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
120 gr (8 çorba kaşığı) margarin (küçük parçalara kesilmiş)
2-4 çorba kaşığı soğuk su

Bir tatlı kaşığı tereyağla 1 litrelik (5 su bardağı su alan) yuvarlak bir puding kalıbını hafifçe yağlayınız.
Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, şekeri katınız. Parmaklarınızla margarini hafifçe yediriniz. Yumuşak bir hamur elde edecek kadar soğuk su (2-4 çorba kaşığı) katıp, pürtüksüz ve esnek bir hamur elde edene kadar ellerinizle yoğurunuz.
Hafifçe unlanmış tezgahta, hamuru unlanmış bir merdaneyle 1,5 cm kalınlığında büyük bir daire biçiminde açınız. Dairenin aşağı yukarı üçte biri kadar bir üçgen kesip ayırınız.
Yağladığınız kalıba büyük hamur parçasını koyunuz. Üçgeni kestiğiniz kenarları ıslatıp birleştirerek bir huni biçimi veriniz. Bu hamuru parmaklarınızla bastırarak kalıbın içine yerleştirip üst kenarlarını bıçakla keserek düzeltiniz.
Büyük bir tencereye su doldurup, orta ateşte kaynatınız. Hamur döşenmiş kalıba meyveyi koyup üstüne şekeri serpiniz. Ayırdığınız üçgen biçimindeki hamur parçasını, ve artan parçaları hafifçe yoğurup, kalıbı örtecek büyüklükte bir daire biçiminde açınız.
Hamurun kenarlarını ıslatıp, kalıptaki meyvenin üstüne yerleştiriniz. Hamurların kenarlarını bastırıp birleştiriniz. Yağlı kağıttan kalıptan 12,5 cm daha büyük bir daire kesiniz. Kalan 1 tatlı kaşığı tereyağla kağıdı yağlayınız. Alüminyum kağıttan, yağlı kağıt dairesi büyüklüğünde bir başka daire kesiniz. Bu iki daireyi yağlı kağıdın yağlanmış tarafı dışa bakacak biçimde birleştiriniz. İkisini bitişik tutarak ortasında 5 cm'lik bir pli yapınız Yağlı ve alüminyum kağıtları, yağladığınız taraf alta gelecek biçimde, doldurulmuş puding kalıbının üstüne koyup, etrafını iple bağlayınız.
Kalıbı kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz. Bir kapakla üstünü örtüp tencereyi ağır ateşe oturtup, 3 saat pişiriniz. (Bu arada gerekirse tencereye kaynar su ekleyiniz.)
Tencereyi ateşten alıp, puding kalıbını tencereden çıkarınız. Yağlı ve alüminyum kağıttan daireleri atıp, pudingi ısıtılmış bir servis tabağına ters yüz ederek, servis ediniz.






YAZ TATLISI Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet YAZ TATLISI 47,666 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort