| 
 
 
 | 
Yaz Pilavı | 
  | 
altın kase 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2018 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149449 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2020 
501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 çay bardağı pirinç 
 
1 su bardağı sıcak su 
 
2 kahve fincanı tavuk suyu 
 
2 çay kaşığı tereyağı 
 
1 dal dereotu 
 
1-2 yaprak taze nane
 
 
Pirinci yıkayıp süzün. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip soğuyana kadar bekleyin. Tereyağını eritip çekirdekleri temizlenip rendelenmiş domatesi ekleyin ve kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kaynar suyu ve tavuk suyunu ekleyin. Altını kısıp pirinç suyunu çekene dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |