225 g un
 
110 g tereyağı
 
Pasta Kreması için:
 
2 büyük yumurta sarısı
 
55 g pudra şekeri
 
2 yemek kaşığı sade un
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 çay kaşığı vanilya özü
 
250 ml süt
 
Üzeri için:
 
12 çilek, yarıya kesilmiş
 
6 kiraz
 
18 ahududu
 
Pudra şekeri
 
 
Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
 
Unu bir karıştırma kabına alınız tereyağını ekleyiniz ve karışım ince kırıntılara benzeyene kadar ovalayınız. Hamuru bütünleştirmek için yeteri kadar soğuk su ilavesi ile yoğurun.
 
Hamuru tartolet kalıplarının içine koyup çatalla hafif delikler açın, kalıpların içine fasulye taneleri koyup, fırında pişirin. Pişen hamurları kalıplarından ayırarak soğumaya bırakın.
 
Sütü kaynana kadar bir tencerede ısıtın. Bu arada, ısıya dayanıklı bir kapta yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı karıştırın. Yavaşça sütü ekleyin ve devamlı çırpın, sonra karışımı tavaya aktarın çok hafif ateşte ısıtın, kalınlaşana kadar sürekli karıştırın. Kaşıkla hamur halindeki tartoletlerin içini doldurun ve soğumaya bırakın.
 
Çilekleri, kirazları ve ahududuları tartletin üzerine yerleştirin ve pudra şekeri serpin ve nane ile süsleyin.
 
 
 
  
 |