| 
 
| 
 
 
 | 
 
YAZ MEYVELİ KAYGANA | 
 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57841 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2010 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
500 gr. hafif ılık süt
 
50 gr. erimiş yağ
 
200 gr. un
 
3 bütün yumurta
 
1 çimdik tuz
 
200 çilek ve ağaç çilek
 
250 gr. şekerle ezilmiş taze kayısı
 
2 adet taze şeftali
 
2 adet elma
 
150 gr. pudra şekeri
 
 
Taze kayısı ile pudra şekerini iyice eziniz. Şeftali ve elmayı kabuklarını soyarak zar gibi doğrrayınız. Çilekleri ayıklayıp, yıkayınız; susuz olarak, ağaç çileğini temizleyip yıkamadan hepsini kayısının üzerine ilâve edip karıştırınız.
 
Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız. İçerisinde hiç un parçası kalmasın, eğer kalırsa ince bir süzgeçten süzdürünüz. Sonra tavayı normal olarak yeter derecede kızdırıp eritilip suyu alınmış bir yağla tavanın dibini hafifçe yağlayınız. Tava yağlanmalı fakat içinde yağ bulunmamalıdır. Sonra yapmış olduğunuz unlu yumurtalı kaygana harcından küçük bir kepçe ile tavanın kenarına hafifçe döküp tavayı sağa sola eğerek bir kâğıt inceliğinde tavanın dibine yayılmasını temin ediniz. Hemen bir paletle ucunu hafifçe kaldırıp altını üstünü çevirip 30 saniye kadar tavada pişiriniz. Sıra ile bir tepsinin üzerine veya masanın üzerine diziniz. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp en sonunda üst üste istif ediniz. Şimdi kayganalar kullanmaya hazırdır.
 
Kayganaları teker teker alıp ortasına 2 tatlı kaşığı meyvalı harç koyunuz. Karşılıklı 4 ucunu tam harcın üzerine birbirlerinin üzerine hafif bindirerek kapatıp tabaklara veya servis tabağına diziniz. 2 dakika fırına sürüp, hafif ılıyınca üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
YAZ MEYVELİ KAYGANA Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |