1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığı
 
50 gram file antepfıstığı
 
1 çay bardağı tozşeker
 
1 çay bardağı un
 
5 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı irmik
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı tozşeker
 
2 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Yumurtaların sarı ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuzla mikserde kar haline gelene dek çırpın. Tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. 1 çay bardağı unu, 1 kaşık irmiği ve sıvıyağı ilave edin. Kabartma tozunu katın. 1 kase dövülmüş antepfıstığı ekleyin. Kalıbı yağlayın ve hamuru içine dökün. 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu kaynatın, içine yarım limonun suyunu sıkın. Tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp, fındık, fıstıkla süsleyin.
  
 |