| 
 
| 
 
 
 | 
 
YAYLA SOSLU PATLICAN SARMA | 
 
  | 
name 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35621 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2009 
2,368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet
 
4 adet uzun patlıcan
 
4 çorba kaşığı sirke
 
4 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 küçük Banvit Yayla Soslu
 
3 adet ufak domates
 
3 adet dolma biber
 
2 çay fincanı su
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Patlıcanların bütün kabuklarını soyun (arzuya göre yol yol da olabilir) Patlıcanları uzunlamasına 1,5 cm kalınlığmda kesin. Bu arada bir kapta, 1 çorba kaşığı sirke, 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu karıştırın. Hazırladığmız sirkeli suda patlıcanları 30 dakika bekletin. Kurulayıp, kızgın yağda alt üst kızartın ve havlu kağıda çıkartın. Domatesleri ve dolma biberleri 4'e kesip çekirdeklerini temizleyin. Her patlıcan diliminin ucuna Banvit Yayla Soslu ile 1-2 parça domates, 1 parça dolma biberi koyup sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Fırın tepsisini aralıklı sıralayın ve aralara 2 çay fincanı suyu gezdirin. Kızgın fırında 25 dakika pişirin. Arzuya göre domatesli pilavla servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
YAYLA SOSLU PATLICAN SARMA Tarifleri Bezelye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |