| 
 | 
| Yayla Lokumu (Dörtdivan Bolu) | 
|  | tron Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2018
 Mesajlar: 38
 Şehir: Artvin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139817 Gönderme Tarihi: 16.Oca.2019
 807 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 kg Süt
 ½ kg Yoğurt
 2 adet Yumurta
 ½ paket Yaş Maya
 1 yemek kaşığı Şeker
 1 yemek kaşığı Tuz
 Aldığı kadar Un
 
 Tüm malzemeler kıvam alasıya kadar yoğurulur. 1 saat oda sıcaklığında mayalandırılır. Hamur küçük bezelere ayrılır ve sıvı yağ ile üstü yağlanarak tepsiye koyulur ve fırında pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |