|
Yayla Lokumu (Dörtdivan Bolu) |
|
tron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2018
Mesajlar: 38 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc139817
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2019
650 defa indirildi / yazdırıldı
|
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
1 kg Süt
½ kg Yoğurt
2 adet Yumurta
½ paket Yaş Maya
1 yemek kaşığı Şeker
1 yemek kaşığı Tuz
Aldığı kadar Un
Tüm malzemeler kıvam alasıya kadar yoğurulur. 1 saat oda sıcaklığında mayalandırılır. Hamur küçük bezelere ayrılır ve sıvı yağ ile üstü yağlanarak tepsiye koyulur ve fırında pişirilir.
|
|