|
Yayla Çorbası |
|
volta
Aşçı
Kayıt: 10.09.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc152989
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay bardağı pirinç
3 Türk kahvesi fincanı + 3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin. Kaynayan sudan 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma dökün ve ılıştırın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve pul biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150174
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kâse yoğurt
2 yemek kaşığı pirinç
1-2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
6 su bardağı su
Öncelikle suyu tencerede kaynatın. Ardından yıkanıp ayıklanan pirinç pirinçleri suya atın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edin ve iyice çırpılır. Bu karışımı yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edin. Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane ilave edin.
|
Yayla Çorbası |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146833
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2019
503 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı pirinç
5 su bardağı su
1.5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz nane
Tuz
Pirinci iyice yıkayıp, nişastasını akıtın ve tencereye alın. Üzerine su ilave edip pirinç hafif yumuşayana dek haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpıp yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak pirincin bulunduğu tencereye ilave edin. Kaynayana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ayarlayın ve karıştırın. Üzeri için tereyağını eritip nane ilave ederek bir iki kez karıştırın. Ocaktan alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
mustafa b.
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144382
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
902 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane
Tereyağı
Tencereye suyu koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Pirinçler patlayıp yumuşayana kadar haşlayın.
Bu sırada un, yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Çorbanızın kıvamının çok koyu olmasını istemiyorsanız un koymayabilirsiniz. Pirinçlerin haşlama suyundan yumurtalara azar azar ekleyip ılıştırın. Terbiyesini pirinçlere ilave edip, 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyin.
Son olarak 1 kaşık tereyağını kızdırıp naneleri içinde bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.
Not: Çorbanızı pirinç yerine haşlanmış buğdayla da yapabilirsiniz.
|
Yayla Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141760
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
1,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinç bir tencerede 5 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Pirinç haşlanırken, başka bir kapta un, yumurta ve yoğurt iyice çırpılır, yoğurdun kesilmemesi için üzerine 2 kepçe kaynar çorba suyu eklenir, karıştırılır ve kaynayan çorbaya eklenir, 10 dakika aralıksız karıştırarak kaynatılır.
Başka bir kapta sıvı yağ ısıtılır, üzerine kuru nane ve tuz eklenip karıştırılır.
Karışım çorbaya eklenir, karıştırılır ve çorba sıcak olarak servis yapılır.
|
Yayla Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141381
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
632 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Tuz
Pirinci yıkayarak 5 su bardağı suda haşlayın. Başka bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra haşladığınız pirincin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin (suyu az ya da fazla ise ayarlayabilirsiniz). Bu karışım kaynayana kadar karıştırın. Pişmesi için 10 dakika yeterlidir.
Daha sonra bir tavada margarini eriterek içine nane ekleyin ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökün. Çorbanın kesilmemesi için tuzunu piştikten sonra ekleyin.
|
Yayla Çorbası |
|
rızık
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc133335
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2018
602 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı un
2 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
Kuru nane
Yağ
Un, yumurta, pirinci güzelce karıştırın.
Yoğurdu ilave edip karıştırın ve suyunu ekleyip ocakta kaynayıncaya kadar karıştırın.
Tuz ilave edin.
Diğer tarafta sıvıyağ da nane yakarak ilave edip, 5-10 dakika kaynatın.
|
Yayla Çorbası |
|
aymelek
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133187
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
652 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Nane
Su
Tuz
Pirinci yıkayıp 2-3 bardak su ile haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz. Unu tencereye alıp kavuruyoruz ve haşlanmış pirinci suyu ile beraber tencereye döküyoruz ve 3-4 bardak daha su ekliyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarısı yoğurt ve rendenin ince kısmında rendelenmiş sarımsağı iyice çırpıp tencereye döküyoruz. Tuzunu, nanesini ekledikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten alıyoruz ve servis yapıyoruz.
|
Yayla Çorbası |
|
büyükhanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc132132
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
774 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 fincan pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Su, sıvı yağ, kuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
|
Yayla Çorbası |
|
gato
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc129629
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2017
692 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
8 su bardağı et suyu
1.5 kahve fincanı un
1 çay bardağı kırık pirinç
4 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı nane
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Pirinci yıkayıp süzün. Et suyunu tencereye aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Derin bir kasede yoğurt, 1 yumurtanın sarısı ve unu çırpın. Kaynamakta olan et suyuna azar azar ekleyerek koyu bir kıvam elde edinceye kadar sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Üzeri için tereyağını tavada eritip nane ve toz kırmızıbiberi kavurun. çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine tereyağında kavrulmuş baharatı gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127149
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.reisgida.com.tr
10 Bardak Et Suyu
Yarım Bardak Reis Pirinç
1,5 Çorba Kaşığı Reis Un
1 Yumurta
2 Bardak Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Yağ
2 Kahve Kaşığı Kuru Nane
1 Kahve Kaşığı Kırmızı Biber
Tuz
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın.
Et suyunda pirinçleri iyice haşlayın.
Yoğurt, un ve yumurta çırparak et suyu ile sulandırın.
Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletin.
Kuru nane serpin ve kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125860
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
861 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fikret Aktoros
3 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı un
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 /2 Çay kaşığı kırmızıbiber
1/2 Çorba kaşığı nane
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız.
Tuz ve pirinci katıp hafif hararetli ısıda 1/2 saat pişiriniz.
Yoğurtla unu karıştırıp eziniz.
Çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çorbaya ilave ediniz.
Bir taşım kaynatıp çorba kasesine boşaltınız.
Üstünü eritilmiş kırmızıbiberli yağ ve kuru nane ile süsleyiniz.
Fotoğraf "hacı karagöz" tarafından gönderildi. 21.08.2020
|
Yayla Çorbası |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123602
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Yoğurt 250 gr
Haşlanmış pirinç 150 gr
Yumurta (sarısı) 50 gr (1 adet)
Tereyağı 30 gr
Un 20 gr
Biber (toz) 2 gr
Nane (kurutulmuş) 3 gr
Su (sıcak) 2 Lt
Tuz
Yoğurt, yumurta sarısı ve unu ayrı kapta karıştırarak homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı koyun. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 5 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonraya hazneye tereyağı, biber ve nane koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basın. Baharatlı tereyağı ayrı kaba dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yoğurt karışımını dökün. Sürekli karıştırarak sıcak suyu yavaşça dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır çorbaya baharatlı tereyağı dökün, haşlanmış pirinci ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
|
Yayla Çorbası |
|
kızıl erik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118305
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016
840 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özlem Kaya
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pirinç
Nane
Tuz
Yoğurdu suyla ayran gigi çırpıyoruz. 1 yumurta kırıp çırpıyoruz. Göz kararı pirinç atıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. kaynayınca altını kısıp pirinçler bitene kadar pişiriyoruz. Bir tavada yağ ve naneyi kızdırıp, çorbanın üstüne sos yapıyoruz.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
|
Yayla Çorbası |
|
anket
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117550
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meltem Demirci
1 fincan pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
½ fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır. Şık bir sunum olması açısından çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.
|
Yayla Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116211
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
50 gr. pirinç
250 gr. yoğurt
2 adet yumurta
50 gr. tereyağı
½ limon
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye 1½ litre su koyup kaynatın. Su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Pirinci, duru suyu çıkıncaya kadar yıkayıp, süzün. Yumurtaların sarılarını ayırıp, genişçe bir kaba koyun. 2 yemek kaşığı un ve yoğurdun tümünü katıp iyice karıştırın. Fazla koyu olmaması için biraz su ilave edin. Su, iyice kaynadıktan sonra pirinçleri tencereye boşaltıp pişirin.
Yumurta, un ve yoğurt karışımını, içinde tortu kalmaması için süzün. Pirinçler pişip yumuşadıktan sonra karıştırarak tencereye boşaltıp kaynatın. İyice kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz atıp ocağı söndürün. 50 gr. tereyağını tavada eritip, 2 tatlı kaşığı kuru naneyi şöyle bir çevirerek pişirin ve karıştırarak çorbaya katın. Servis yapacağınız kaseye aktardıktan sonra çorbanın üstüne, biraz da kırmızıbiberli yağ dökün.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
|
Yayla Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95953
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2.5 litre et suyu
60 g tereyağı
250 g pirinç
½ çay kaşığı kırmızıbiber
40-50 g un
¼ çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
½ yemek kaşığı kuru nane
750 g yoğurt
Et suyunun bir su bardağını ayırarak pirinçleri kalan et suyuyla birlikte pişiriniz.
Yumurtaları, yoğurt ve unla birlikte ayrı bir kapta çırpınız.
Pirinçler yumuşadıktan sonra çorbaya ilave ediniz.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak iyice pişiriniz.
Nanenin yarısı ekleyiniz.
Bir taşım daha kaynatarak ateşten alınız.
Pirinçler kaynamaya başlayıncaya kadar, tencerenin kapağını kapatmayınız.
Yumurta, yoğurt ve unu çorbaya ilave etmeden önce yumurta teliyle iyice çırpmaya özen gösteriniz.
Çorbayı sürekli karıştırarak un kokusu gidene kadar pişiriniz.
Çorbayı pişirirken tuz atmayınız. Tuzsuz pişirdiğiniz çorbanın servise çıkmadan önce tuzunu eklemeyi unutmayınız.
Çorbayı ateşten almaya yakın naneyi ekleyiniz.
Sıcak olarak servise çıkmasını sağlayınız.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdiriniz. Kalan naneyle birlikte servis yapınız.
Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021
|
Yayla Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95950
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 litre et suyu
250 g pirinç
40-50 g un
2 adet yumurta
750 g yoğurt
60 g tereyağı
½ çay kaşığı kırmızıbiber
¼ çay kaşığı karabiber
½ yemek kaşığı kuru nane
Et suyunun bir su bardağı ayrıldıktan sonra pirinçler kalan et suyuyla birlikte pişirilir.
Yumurtalar, yoğurt ve unla birlikte ayrı bir kapta iyice karışıncaya kadar çırpılır.
Pirinçler yumuşadıktan sonra yoğurtlu karışım, sürekli karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edilir.
Un kokusu gidinceye kadar sık sık karıştırmak suretiyle pişirilerek ateşten alınır.
Nanenin yarısı eklenir.
Kızdırılmış tereyağı üzerine gezdirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Kalan nane servise alınırken üzerinde kullanılır.
Not: Tuz ve karabiber çorba ateşten alındıktan sonra ilave edilmelidir. Aksi takdirde yoğurt kesilerek istenmeyen bir görüntü oluşturur. Eğer un kullanılmadıysa, yoğurt eklendikten hemen sonra çorba ateşten alınmalıdır. Yoğurt çorbası da genel olarak yayla çorbasına benzese de yoğurt çorbasında pirinç yerine un kullanılmaktadır. Bazı yörelerde yayla çorbası hiç yoğurt kullanılmadan ya da çok az miktar kullanılarak da hazırlanmaktadır. Yayla çorbasının yapım teknikleri yörelere göre farklılık gösterse de genel uygulama yukarıdaki şekildedir.
|
Yayla Çorbası |
|
oluş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95562
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014
1,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. İçine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler pişince bir kabın içinde yoğurdu çırpıp çorbanın suyu ile ılıştırın ve çorbanın içine dökün. 5 dakika daha kaynatın. Karıştırıp sıcak ikram edin. Üzerine nane, kırmızıbiber yakılıp gezdirilebilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Yayla Çorbası |
|
lezzetdünyası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc95050
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2014
1,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yemek kaşığı yoğurt
8 bardak et suyu
4 çorba kaşığı pirinç
2 fincan un
2 yumurta sarısı
125 gr. margarin
Bir su bardağı süt
Bir tutam tuz
Yeterince Nane
Pirinçler yıkanıp temizlenir. 1 saat ılık suda bekletilir. Daha sonra et suyu ve pirinç bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Un ile süt iyice karıştırılarak çorbaya eklenir. Diğer taraftan yarım paket margarin de eritilip çorbaya ilave edilir ve tuzu konulur. 10 dk kaynatılır. Ocaktan indirilen çorbaya yumurta ile yoğurt iyice karıştırılıp eklenir. Üstüne nane serpilip sıcak servis edilir.
Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021
|
|