| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Yavan Dolması (Tokat) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Yavan Dolması (Tokat) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39544 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
 3,864 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.tokat.com/tokatyemekleri.html
 
 MALZEMELER
 2 kilo asma yapragı
 1 kase kırık yarma
 1 kase  kısırlık bulgur
 2 büyük soğan
 2 kaşık salça
 2 adet rendelenmiş domates
 maydanoz
 reyhan
 pul biber
 tuz (yapragımızın tuzuna göre ayarlıyoruz)
 
 HAZIRLANMASI
 Kırık yarma ve bulguru önceden ıslatıyoruz . Bütün malzemeleri katıp yoguruyoruz 1 bardak kadar su ilave ediyoruz. Uzun ve ince sarıyoruz. (Aralarına arzuya göre kuru erik  katıyoruz 2 sırada 1 bu şekilde erikli dolma oluyor, Buda tokatta çok meşur bir dolma türü) tencerenin yüzüne 1  adet soğanı ince kıyıp pembeleştiriyoruz  içine  salça  pul biber karabiber katarak yüzüne sos hazırlıyoruz dolmaların üzerine döküyoruz 3 bardak sıcak su katıyoruz altı kısık ateşte 3 saat kadar pişiriyoruz suyu çektikçe sıcak su ilave ediyoruz afiyetle yiyoruz.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |