| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yassı Ekmek | 
 
  | 
Ramazan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2006 
Mesajlar: 82
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8653 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2006 
2,786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
 
450 gr. un
 
1/2 cay kaşığı tuz 
 
1/2 çay kaşığı maya
 
300 ml. ılık su
 
20 ml. zeytinyağı
 
 
Mutfak Robotu'nun hamur yoğurma aparatını takıp unu ve tuzu karıştırma haznesine koyun. Mayayı suda açın ve biraz beklettikten sonra robotun karıştırma haznesine ekleyip karıştırın. Hamur suyunu çektikten sonra robottan çıkarın. Un serpilmiş mutfak tezgahına hamuru alın. Tekrar üzerine hafifçe un serpin. Hamura zeytinyağını ekleyin ve yumuşayıncaya kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini ıslak bir bezle kapatarak bir saat dinlenmeye bırakın. Fırınınızı hamuru pişirmeden 20 dakika önce 230° C'ye ayarlayın ve ısıtın. Hamurları 4 parçaya ayırın. Parçaları iyice unlayın. Her bir parçayı kalınlığının 3 mm. olmasına özen göstererek açın. Tepsiye pişirme kağıtlarını koyun ve unlayın. Açtığınız hamuru tepsiye aktardıktan sonra 8-10 dakika pişirin. Kalan diğer hamurlar için de aynı işlemi yapın. Ekmekler kabaracak ve renkleri değişecektir. Fazla kuru veya gevrek olmamalarına dikkat ederek sıcak şervis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yassı Ekmek Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |