| 
 
| 
 
 
 | 
 
YAŞMAKLI PAZI | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84403 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012 
1,894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 kilo pazı
 
1/2 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
4 adet çırpılmış yumurta
 
5 adet ince kıyılmış soğan
 
1 çorba kaşığı yağ
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Az karabiber
 
 
1) Pazıyı temizleyip yıkadıktan sonra bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp üzerine soğuk su boşaltarak soğutunuz. Sonra sıkarak bir tavaya çıkarınız ve ince kıyınız.
 
2) Bir tencereye 4 kaşık yağ ve soğanı koyup 5 dakika sarartmadan kavurunuz.
 
3) pazıyı, tuz, biber ve sütü koyup zaman zaman karıştırarak 20 dakika kavurup içi yağlanmış küçük bir tepsiye boşaltınız ve yayınız.
 
4) Üzerine çırpılmış yumurtayı döküp, yumurtanın üzerine 1 kaşık kızarmış yağ dökerek kapağını kapatınız.
 
5) Ağır ateşte 4 dakika demlendirip servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
YAŞMAKLI PAZI Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |