| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yarpuz Aşı | 
 
  | 
helin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91062 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2013 
1,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 bardak aşurelik bugday
 
1 bardak nohut
 
1 adet sogan
 
1 demet yarpuz
 
1 kaşık biber salçası
 
1 kaşık domates salçası
 
1 bardak sumak
 
Pul biber
 
Tuz
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
 
Bakliyatlar bir gece öncesinden ıslatılır. Sumak 1 saat öcesinden ıslatılır. Bakliyatlar piştikten sonra yarpuz eklenir ve yarpuzlar pişene kadar kısık ateşte pişirilir ayrı bir tavada sogan, salçalar ve pul biber pişirilir ve yemeğin üstüne dökülür sonrada sumak suyu süzgeçten geçirilip eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra söndürülür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yarpuz Aşı Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |