| 
 | 
| Yarmalı Üzüm Yaprağı Sarması (Giresun) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171901 Gönderme Tarihi: 07.May.2023
 316 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1/2 kg üzüm yaprağı
 1 su bardağı mısır yarması
 1/2 su bardağı pirinç
 1/2 su bardağı bulgur
 2-3 adet soğan
 1/2 demet maydanoz
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı fındık yağı
 Nane
 Tuz
 
 Asma yaprağı salamura ise suya konularak tuzu çıkarılır. Taze ise haşlanır. İç malzemesi için yarma üstüne örtecek kadar su ilavesi ile pişirilir. Pişen yarmanın için bulgur ve pirinç ilave edilir. Bir süre daha pişirilir. Diğer yanda ince kıyılmış soğan ve maydanoz kavrulur. Pişen içe ilave edilir. Tuz, nane eklenir. Hazırlanan harçtan yaprakların içine konularak sarılır. Tencereye yerleştirildikten sonra bir miktar su ilavesi ile pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |