Kısa URL: https://ml.md/lc69553
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2011
1,860 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yarma
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon
1 çorba kaşığı un
Yarma düdüklüde haşlanır. İnce kıyılmış soğan ve rendelenmiş havuç sıvıyağda kavrulur. Üzerine salça ve haşlanmış buğday eklenir. Bir kaç tur çevirdikten sonra su eklenir ve bir taşım kaynatılır. Bu arada terbiye çırpılır ve çorbadan bir kaç kaşık eklenerek ılıştırılır. Daha sonra çorbaya incecik akıtılır. Karıştırarak bir taşım daha pişirilir.