4 adet muntazam patlıcan
 
1 su bardağı aşurelik yarma
 
1 çay bardağı ince bulgur
 
200 gr kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet taze nane
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
 
Yarma akşamdan ıslatılır. Ertesi gün dağılmayacak şekilde haşlanır. Patlıcanlar güzelce yıkanır. Soyulmadan enine 3 parçaya kesildikten sonra oyma aleti yardımıyla oyulur. İç için soğan, dereotu ve nane çok çok ince kıyılır. Yıkanmış bulgur, haşlanmış yarma, tuz, salça, karabiber, kıyma ve yumuşak tereyağı ilave edilir, karıştırılır. İç oyulmuş patlıcanlara doldurulur. Her dolmanın üzerine çıkan içlerden konur. 1 su bardağı su eklenir. Kapak kapatılır. Yaklaşık olarak 45 dakika pişirilir.
  
 |