| 
 
 Keşap Kaymakamlığı
 
 2 bağ kara lahana
 2 kase ince yarma
 ½ kase bulgur
 ½ kase pirinç
 4-5 adet soğan
 2 kaşık tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 Nane
 ½ bağ maydanoz
 
 Yarma bir tencereye konulur, üzerini geçecek kadar  su ilave edilir ve pişirilir. Pişerken üzerine çıkan kepekleri toplanır. Yarma pişince pirinç ve bulguru ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılır ve ateşten indirilir. Diğer taraftan yağ, ince kıyılmış soğan, karabiber, nane ve maydanoz yağda kavrulur ve pişmiş yarmalı karışımın üzerine ilave edilir. Tuzu katılır. Lahana yaprakları  dolmalık olarak ayıklanır ve kaynayan suya konularak haşlanır. Süzülür ve soğuk sudan  geçirilerek sarmaya hazır hale getirilir.  Yaprakların içersine bir tatlı kaşığı iç konularak  düzgün bir  şekilde sarılır. Üzerine kaynar su ilavesi yapılarak orta hararetli ateşte pişirilir.
 
 
 |