10 adet kırmızı biber
 
1 su bardağı yarma
 
1 çay bardağı pirinç
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 adet soğan
 
1 dolu çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Domates
 
 
Yarma akşamdan ıslatılır. Ertesi gün, yıkanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, karabiber, salça, tuz, sıvıyağ  ve salça eklenir, karıştırılır. Oyulmuş biberlere gevşek olarak doldurulur. Ağzına domates konur. Tencereye dizilir. Üzerine 2 su bardağı su konur. Kapak kapatılır. 35 dakika pişirilir.
  
 |