| 
 
 
 | 
Yarmalı Kiraz Yaprağıyla Sarması | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101932 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2014 
1,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 deste kiraz yaprağı
 
Yarım kilo yarma
 
Tuz
 
2 adet sogan
 
3 yemek kaşığı margarin
 
Yarım kilo yoğurt
 
 
Bir kapta yarmayı tuzunu katıp çiğ köfte yoğurur gibi ılık suyla yogurun yogrulan harcı haşlanmış yaprakları ince şekilde sarın, hepsini sardıktan sonra bir tencereye 2 kilo su bırakıp kaynatın kaynayan suya bırakıp haşlayın haşlayan kiraz yaprayı sarmayı çıkartıp başka bir kapta ayran yapıp sarmaya ekleyin tencerede margarinle ince kıyılmış soğanları iyice kavurun. Ayranlı sarmaları servis tabaklarına bırakıp üzerine soğandan bırakıp servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |