| 
 | 
| Yarmadan Patlıcan Silkme (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82789 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2012
 1,963 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 kg. patlıcan
 200 gr. kıyma
 1 kuru soğan
 1 çay bardağı yarma
 1 yemek kaşığı salça
 Tuz
 Sarımsaklı yoğurt
 
 Patlıcanlar alacalı soyulur. Dörde ayrılır ve ipe asılır kurutulur. Kurumuş patlıcanlar 5 cm. boyunda kırılır ve suya atılarak haşlanır. İyice haşlandıktan sonra suyu süzülür. Diğer taraftan soğanla kıyma kavrulur. Haşlanmış patlıcanlara yarma, salça, tuz ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konarak kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
 
 Not: Kabak kurusu yemeği de aynı şekilde yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |