|
|
YARİ YARDAN AYIRMAYAN (Muğla) |
|
yeniçeri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc48153
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2010
3,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzeme listesi
500 gr taze kişniş (yörede kişkişadı verilir)
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber
1 su bardağı sıcak su
1 limonun suyu
Yapılışı
Kişnişleri yıkayıp süzün ve incecik doğrayın.
Zeytinyağı ve yemeklik incecik doğranmış soğanları orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
Salçayı ve yıkanmış bulguru ilave edip iki dakika daha kavurun. Doğranmış kişnişleri, tuz, pulbiberi de ekleyip bir su bardağı sıcak suyu da tencereye aktarırı. Kısık ateşte, kişnişler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce limon suyunu da ekleyin. İsterseniz 1-2 diş dövülmüş sarımsak da katabilirsiniz. Tıpkı ıspanak yemeği gibi pişirip sıcak sıcak servise sunun.
NOT: İsterseniz bu yemeği kıymalı da pişirebilirsiniz. Ya da yağda kızarttığınız misket köftelerle servise sunabilirsiniz
|
|
YARİ YARDAN AYIRMAYAN (Muğla) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|