| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yaprak Soğan Sarması | 
 
  | 
müberra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46735 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2010 
1,796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet iri kuru soğan
 
İç:
 
1 su bardağı pirinç
 
150 gr kıyma
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 diş sarımsak
 
10-15 dal dereotu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
 
Soğanların bir kenarına kesik atılır. Az suda yumuşayana kadar haşlanır. İç malzemeleri karıştırılır. Haşlanan soğanlar yaprak yaprak ayrılır. Yeteri kadar iç konur, sarılır. (zaten kendiliğinden sarılır) Tencereye dizilir. Üzerini aşacak kadar su konur. Kapaklı olarak 35 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yaprak Soğan Sarması Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |