|
|
Yaprak Soğan Sarması |
|
müberra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc46735
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2010
1,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri kuru soğan
İç:
1 su bardağı pirinç
150 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak
10-15 dal dereotu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Soğanların bir kenarına kesik atılır. Az suda yumuşayana kadar haşlanır. İç malzemeleri karıştırılır. Haşlanan soğanlar yaprak yaprak ayrılır. Yeteri kadar iç konur, sarılır. (zaten kendiliğinden sarılır) Tencereye dizilir. Üzerini aşacak kadar su konur. Kapaklı olarak 35 dakika pişirilir.
|
|
Yaprak Soğan Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|