Yenipazar Belediyesi
1 kilo asma yaprağı
3 su bardağı pirinç
4 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
6 adet ince kıyılmış maydanoz
2 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Yapraklar kaynamış suda çok az haşlanır. Süzgüye alınır. İç malzemeler çiğden de koyulabilir. Soğanın acılığını gidermek için biraz kavrulabilir. Ocağın altını kapatmadan önce pirinçler eklenip çevrilir. Kavurma işlemi bittikten sonra, içine kalan diğer malzemeler eklenir. Harcın üzerine 1 çay bardağı su eklenir. Karıştırılır.
Sarma işlemine başlamadan önce, sarmayı pişirecek tencerenin dibine yapraklar yayılır. Sarılan yapraklar sıralanır. Üzerine ağırlık yapması için tabak koyulur. Sarmaları örtecek kadar su ilave edilir. İlk 5 dk yüksek, daha sonra kısık ateşte pişirilir. Demlenmeye bırakılan sarmalar soğuyunca servis tabağına alınır. Limon dilimleriyle süslenir.
|