| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
YAPRAK MANTI (Bayburt) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| YAPRAK MANTI (Bayburt) |  
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40003 Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2009
 5,958 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 MALZEMELER
 2 yumurta
 1 su bardağı su
 250 gram kıyma
 1 adet soğan
 2 diş sarımsak
 2 adet rendelenmiş domates
 alabildiği kadar un
 1 çay bardağı tereyağı
 dargın
 tuz,karabiber
 
 YAPILIŞI
 Hamuru yapmak için 2 yumurta,1 su bardağı su,tuz ve alabildiği kadar unla yoğurun. 15 dakika bekletin. Bu arada yağda kıymayı kavurun. Rendelenmiş soğanları,domatesleri ve dargını ilave edip 5 dakika kavurun. Tuz va karabiberle lezzetlendirin. Dinlendirmiş olduğunuz hamuru iki parçaya bölün ve yufkalar açın. Açılan yufkaları 10 dakika kurumaya bırakın. Kuruyan hamurları önce uzun şeritler halinde sonra üçgen şeklinde kesin. Mantıları 4 su bardağı kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Haşlanan mantıları servis tabağına alın. Hazırlamış olduğunuz kıyma karışımını mantıların üzerine yayın sıcak olarak servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |