| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yaprak Hamuru | 
 
  | 
çiçekçi kız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58877 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2010 
2,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
650 gr. un
 
500 gr. tereyağı
 
2 yumurta
 
Tuz
 
 
500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açılır. 2 yumurta sarısı, 2,5 litre ılık su ve tuz konur. Evvelâ yumurtalar ezildikten sonra kenardan un çekerek yoğrulur. Üzerine yaş bez örterek 10 dakika dinlendirilir. İki santimetre kalınlığında yuvarlak açılır. Ortasına kalıp yapılmış yağ konur. Hamurun kenarları ile yağın üzeri zarf gibi kapatılır. Boyuna açılır. Üçe katlanır. Çevrilerek tekrar açılır. Üçe katlanır. Yarım saat dinlendirilir. Üç defa aynı şekilde açılıp kapandıktan sonra istenilen kalınlıkta açılarak muhtelif tatlı ve börek yapmakta kullanılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yaprak Hamuru Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |