| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Yanuç (Amasya) Tarifleri Samsun Yemekleri
| 
 |  
| Yanuç (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82912 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2012
 4,367 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 kg. un
 1 tatlı kaşığı kuru maya
 Tuz
 Aldığı kadar ılık su
 İç malzemeleri için:
 500 gr. çökelek
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Yarım demet maydanoz
 
 Un ve diğer malzemelerle azar azar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Bir kenarda maydanoz ince ince kıyılır, çökelekle karıştırılır. Hazırlanan hamurdan 6 tane beze yapılır. Bu bezeler oklavayla açılır. (1,3 mm kalınlığında) hazırlanan yufkaların yarısına iç malzemesi konur. Diğer yarısı üzerine yarım ay şeklinde kapatılır. Odun ateşinde saç üzerinde alt üst edilerek pişirilir. Piştikten sonra tepsiye alınanların üzeri tereyağ ile yağlanarak servis edilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |