Yarım su bardağı ölçüsünde tereyağı
 
1 adet yumurta
 
Yarım paket hamur kabartma tozu
 
1 bardak buğday nişastası
 
Alabildiği kadar un
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Birkaç yemek kaşığı bal
 
1 su bardağına yakın şeker
 
Bol hindistancevizi
 
Kakao
 
 
Yağınızı oda sıcaklığına getirin ve yumuşasın.
 
Sonra içine bal ve şekeri katıp güzelce çatalla çırpın.
 
Yumurta, vanilya, miktarı size bağlı hinsitancevizi ve kakaoyu da ekleyip hepsini güzelce krema kıvamına getirin.
 
Sonra bu karışıma buğday nişastası, kabartma tozunu ekleyin.
 
Sonra bu karışıma yavaş yavaş miktarlarda un ekleyip yoğurmaya başlayın. Yapışmayıp elinizle rulo kıvamına getirinceye kadar ekleye ekleye yoğurun.
 
Tepsinizin içine yağlı kağıt serin. Kurabiye hamurunu rulo yapıp bıçak ile yaklaşık 1.5 cm. gibi parçalar kesin.
 
Sonra onları tepsiye dizip elinizle yampiri yumpiri bastırarak şekiller verin.
 
20 dakika buzdolabında dinlendirip 175 derecede önceden ısıtılmış turbo fırında 15-20 dakika gibi pişirin.
 
 
 
  
 |