Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler kitabımın 175. sayfasında yeralmaktadır
 
 
1 Paket margarin
 
2 Adet yumurta
 
12 Adet badem
 
1 Su bardağı pudra şekeri
 
1 Su bardağı mısır nişastası
 
4 Su bardağı un
 
1 Paket vanilya
 
1 Paket kabartma tozu
 
Kaplama İçin;
 
40 gr. beyaz çikolata
 
1,5 Su bardağı pudra şekeri
 
1 Çorba kaşığı çilekli toz içecek
 
6 Çorba kaşığı ılık su
 
 
 # Ön hazırlık olarak iç bademler, kaynar sıcaklıktaki suda bir kaç dakika tutulur, çıkartılır, ince kabukları soyulur ve çok ince dövülür.
 
# Çukur yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış margarin ve pudra şekeri konur, karıştırılır.
 
# Üzerine yumurta eklenir, biraz daha karıştırıldıktan sonra dövülmüş badem, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu konur.
 
# Yoğurmaya başlanan hamura azar azar un katılır.
 
# Hazırlanan hamur 10 - 15 dakika dinlendikten sonra 3 parçaya ayrılır.
 
# Her parça yarım santim kalınlığında açılır, kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesilir.
 
# Kurabiyeler hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 190 derece önceden ısıtılmış fırında açık renk kalacak şekilde pişirilir.
 
# Kurabiyeler soğurken üst kaplaması hazırlanır. Cezveye beyaz çikolata konur, içinde su kaynayan bir kabın içine oturtulur.
 
# Çikolata eriyince ateşten alınır, ılıyınca üzerine pudra şekeri, çilekli toz içecek ve su konur, iyice karıştırılır.
 
# Bir fırça yardımıyla, soğuyan kurabiyelere sürülür. (Kaplama sürerken donarsa biraz ısıtarak yumuşatılabilir.)
 
# Yalnız kalplerin kuruması için tepsiye yan yana dizilir. Daha sonra servis tabağına alınır.
 
 
Not: Kurabiye ya da pastalara uygulanan bu tür kaplamalara glazür adı verilir.
 
 
 ML® Yalnız Kalpler için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 |