Kenan Pala
 
 
Sığır eti (ön kol ve göğüs) 500 gram 
 
Bayat ekmek 300 gram 
 
Karabiber 2 gram 
 
Kimyon 2 gram 
 
Köfte baharı 2 gram 
 
Tuz 5 gram 
 
Kırmızı tatlı toz biber 20 gram 
 
Kırmızı acı toz biber 20 gram 
 
Sarımsak 1 diş 
 
 
Sinir, kemik ve kıkırdaklarından ayıklanan sığır eti iri küpler halinde doğranır. 
 
Bayat ekmek küçük küçük doğranarak etle karıştırılıp kıyma makinesinde çekilir. 
 
Çekilen et geniş bir kabın içine konularak ortası çukur şeklinde açılır.
 
Kimyon, köfte baharı, karabiber, tatlı ve acı kırmızı toz biber, ince kıyılmış sarımsak ve tuz tuz oluşturulan çukura konularak tüm malzemeler iyice karışana dek yoğurulur. 
 
Ele yapışmayacak şekilde kıvama gelene kadar yoğrulan köfteden parçalar alınıp el ile elips şekli verilir.
 
Her bir köfte yaklaşık otuz beş gram ağırlığında, altı-yedi santimetre uzunluğunda ve iki-üç santimetre kalınlığında olması gerekmektedir. 
 
Yaklaşık iki saat dinlendirilmenin ardından hazırlanan köfteler kızgın yağda ortalama beş dakika pişirilir.
 
Pişirilen köfteler tercihe göre marul, yeşilbiber, soğan ve domates ile servise hazırlanır. 
 
 
Not: Yalıköy köftesi yapıp satan işletmeler Ordu ilindeki yiyecek içecek işletmeleri arasında önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu açıdan yöre halkına ekonomik bir etkisi de bulunmaktadır. Geçmişi 1960’lı senelere dayanan Yalıköy köftesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 26.01.2022 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.
 
 
 
  
 |