Kısa URL: https://ml.md/lc182863
Gönderme Tarihi: 03.May.2025
138 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
1 paket vanilin
Tencereye tereyağını alın ve eritin. Üzerine unu ekleyip kısık ateşte kokusu çıkana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) kavurun.
Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
Karışıma toz şekeri ekleyerek kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca vanilini ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
Tatlının pürüzsüz bir kıvam alması için 5 dakika mikserle çırpın.
Karışımı hafif ıslatılmış bir borcama dökün ve düzleştirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin.
Tatlıyı dilimleyerek tarçın serperek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc182891
Gönderme Tarihi: 05.May.2025
122 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
1 paket vanilin
Orta boy bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
Ardından unu ekleyerek kısık ateşte kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Unun yanmamasına dikkat edin; hafif sarımsı bir renk alması yeterlidir.
Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin ve bir yandan da çırpıcıyla hızlıca karıştırın.
Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Karışım koyulaşana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyin ve birkaç dakika mikserle çırpın.
Bu işlem tatlının daha pürüzsüz ve kıvamlı olmasını sağlar.
Hazırladığınız muhallebiyi hafif ıslattığınız bir borcama veya tepsiye dökün ve spatula ile düzleştirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra tatlıyı buzdolabına kaldırın ve en az 3-4 saat dinlendirin.
Yalancıtavuk göğsünü dilimleyerek tarçın, hindistancevizi veya fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc184814
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilin
(İsteğe bağlı) Üzeri için tarçın veya Hindistan cevizi
Tereyağını veya margarini tencereye alıp eritin.
Eritilen yağın üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar (4–5 dakika kadar) kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Rengi çok dönmesin, hafif sararması yeterli.
Karışımın üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin. Bir yandan da topaklanmaması için çırpıcıyla sürekli karıştırın. Ardından toz şekeri ilave edin.
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar pişirin (10–15 dakika).
Ocağı kapatmadan hemen önce vanilini ekleyin. Ardından ocaktan alın. Mikserle 5 dakika kadar çırparsanız daha pürüzsüz ve lifli bir doku elde edersiniz.
Karışımı ıslatılmış dikdörtgen bir borcama veya tepsiye dökün. Üzerini düzleştirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3–4 saat (veya 1 gece) dinlendirin.
Dilimleyerek veya rulo yaparak servis edin. Üzerine tarçın, Hindistan cevizi ya da fındık serpebilirsiniz.