| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yalancı Şöbiyet (milföy) | 
 
  | 
şahver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70755 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011 
3,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket milföy hamuru
 
1 su bardağı antepfıstığı
 
10 gr tereyağı
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
1 dilim limon
 
 
Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır. Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler dört eşit parçaya bölünür.Her parçanın içerisine bir çay kaşığı kadar antepfıstığı konulup çaprazından katlanır sonuçta üçgen şekli elde edilir.Her parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 sat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yalancı Şöbiyet (milföy) Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |