| 
 
 
 | 
Yalancı Profiterol (Peksimet) | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153520 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2020 
498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 paket tuzsuz peksimet
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
Kreması için:
 
2 paket toz krem şanti
 
1 su bardağı soğuk süt
 
Çikolata sosu için:
 
Yarım paket toz çikolata sosu
 
1,5 su bardağı süt
 
 
Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın.
 
Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve kenara alın.
 
Diğer yanda süt ve toz krem şantiyi çırparak krema kıvamına getirin ve hazırladığınız muhallebiye ekleyin.
 
Peksimetleri elinizle irice kırarak bir fırın kabının tabanına dizin.
 
Muhallebiyi peksimetlerin üzerine yayıp bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.
 
Çikolata sosu tozunu da sütle karıştırıp pişirerek sos haline getirin.
 
Kaynayan sosu ılınmasını bekledikten sonra tatlının üzerine dökün.
 
Dengeli bir biçimde yaydığınız çikolata sosu soğuyunca tatlıyı buzdolabına kaldırın.
 
8-10 saat buzdolabında beklettiğiniz tatlınızı dilimleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |