| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yalancı Çılbır | 
 
  | 
melankoli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33726 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2009 
2,857 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet yumurta
 
120 gram sadeyağ ya da 20 gram margarin (6 çorba kaşığı)
 
Tuz
 
Biber
 
5 diş sarımsak
 
500 gram yoğurt
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
 
1 Yumurtaları alabilecek yayvanca bir kap ya da sahana 6 silme çorba kaşığı margarin ya da sadeyağ koyarak, yağı kararmadan kızdırman ve kızdırılmış yağa 12 adet de yumurta kırdıktan sonra üstlerine 2 tatlı kaşığı tuz serpmeli ve sahanın kapağını kapatarak yumurta akları pişip de beyazlanıncaya kadar çok kuvvetli olmayan ateşte aşağı yukarı 3  dakika pişirmelidir.
 
2 Sonra yumurtaları ateşten alarak, kenarlarını bıçakla hafifçe sıyırmalı ve kaydırmak suretiyle bir tabağa alınmalıdır.
 
3 Çatalla çalkalanmış ve içine 5 diş sarımsak katılmış 500 gram yoğurt tabaktai yumurtaların üzerine dökülür.
 
4 Yoğurdun da üstüne de az kızdırılmış, ateşten alınmış ve içine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber katılmış 2 silme çorba kaşığı margarin ilâve etmek suretiyle servise hazırlanır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yalancı Çılbır Tarifleri Fırında Yumurta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |